Författarskap – Peter Winai

Med en variationsrik bakgrund av erfarenheter från länder med konflikthärdar började jag rätt sent i livet att skriva skönlitterärt. Jag är nu inne på mitt sjätte manus.

De tre första böckerna är alla utgivna som e-böcker, den första av dem har blivit ljudbok. Alla tre finns i tryckt version. Den fjärde boken, Volontärspelet kommer i augusti 2023.

  1. Ingreppet handlar om hur vapenindustrin manipulerar för att få den svenska opinionen försvarsvänlig och Sverige att köpa mer vapen.
  2. Levande döda är uppföljaren som utspelar sig i Kongo och Rwanda. Steg för steg uppenbaras hur ett kriminellt nätverk med resurser systematiskt samlar kroppsdelar för illegal transplantation.
  3. På flykt till kärleken är en dramatisk kärlekshistoria. Den bygger på en autentisk dagbok från 1936 och handlar om en flicka från Umeå som 1936 reser till Tyskland och om vad som sedan händer. Boken fick ett mycket gott mottagande och högsta poäng av Bibliotekstjänst.
  4. Volontärspelet är på väg till tryck och publiceras i augusti 2023. Den är en uppföljare till Ingreppet och Levande döda. Linnea är på väg till ett volontärprogram på ett viltreservat i Afrika. Det är läge att göra något annat i livet än att jobba på förskola i Malmö. Resan visar sig bli spännande långt bortom hennes förväntningar. Med tiden blir hon alltmer förvirrad och tappar orienteringen. Hon anar inte vilka krafter som ligger bakom. Snart är hon i fara.
  5. Det tomma kuvertet är en fristående berättelse som är på väg till utgivning. Det är en kärlekshistoria i många akter: en man blir förälskad och besatt av – ett porträtt. Det är en historia som inte räds magiska turer.
  6. På tur och nära färdigställande står också Den gode spionen (arbetstitel). Peter konstruerar sitt första segelflygplan när han är fjorton år. Steg för steg utvecklar han sin skicklighet och blir en av de främsta segelflygarna inte bara i sitt eget land, Tyskland, utan i världen, känd även i Sverige. När hans fru blir sjuk i TBC bryter han sin karriär och blir tysk flygattaché i Stockholm under krigsåren. Han stöter på dokument som avslöjar tyska krigsförbrytelser. Han går till amerikanska ambassaden med uppgifterna. Därefter är han en jagad man.

Comments are closed.